3 Ağustos 2014 Pazar

Gigantes, (Yunan dev fasulyesi)

Gigantes, (Elephant white bean)

Daha önce Sisam gezimizde de gozume takilmisti, dev gibi kuru fasülyeler. Çok büyükler. Bu sefer alip getirdim. Lidl markette yarim kilosu 3 Euro'ya cok yakin fiyatti. Başka markette organik etiketliler, 500gramı 4,5 Euro civarı.

Tadını denemek için yarisi ile piyaz yaptim. Suya yatirip şişmesini beklemeyi planlamıştım gece boyunca, ancak 2 saat içerisinde oldukça genleşip, hafif yarılmaya başlayınca, haşlamasını beklemeden yapayim deyip, 90 dakika suda kaynattım. Sabah piyazin eklerini koyarak hazırladim.
Boyutlari anlayasiniz diye 1TL kıyaslamasini ekledim.
Tadi guzel, piserken de hoş bir kokusu vardı bence. Yunanistan'da daha çok fırında salçalı soslu hali ile yapıyorlarmış. Bu turun de Yunanistan'a ozgu oldugu geciyor internette. Bombay fasulye diye satilanlar acaba akrabasi midir?



 Kullanılan kaşık bildiğiniz standart boyuttaki çorba kaşığıdır.

Yumurtalar üzerindeki de oregano baharati.

Sarayburnu

Sarayburnu, İstanbul

Yaklasik 12 yil once bir Istanbul ziyaretimde Sarayburnu bolgesinde bir cay bahcesinde cay icmistim. Bayram ziyaretleri icin Istanbul'dayken 2014 yılında tekrar gitme firsatim oldu. Çevredeki inşaatlar nedeni ile bir şekilde sıkışıp kalmış çay bahçesi. Ancak yine Istanbul'un en ihtişamlı manzaralarından birisini gorebiliyorsunuz.
Bolgenin ozelligi, Topkapı Sarayı'nın aşagisinda olmasi ve buradan bakarken tum Istanbul'un gorulebiliyor olmasi.
Çehresi değişmiş, artik bir gökdelen kenti olmaya başlamış Istanbul. Yine de tarih dimdik ayakta ve biz buradayız demeye devam ediyor. Sizlerle Sarayburnu'nun guzel manzarasını paylaşmak istedim. bu noktadan Haliç, Karaköy, Yeniköy, Boğaziçi Köprüsü, Kuleli Lisesi, Haydarpaşa, Kızkulesi hepsinin görülmesi mümkün. 
Sarayburnunda bu noktada ayrıca bir otopark var, girişte otopark mi çaybahçesi mi diye soruyorlar. Çay bahçesi kısmında araç parkı ücretsiz. Aşırı kalabalık değil di ama, denize sıfır noktalar dolu idi. Biz gölgelik olan ustunde dami olan camekanli yerde oturduk. [Bardakta çay 3TL ;]




Bu Galata Kulesi'nin resmini oğlum çekmiş.