13 Ağustos 2017 Pazar

Domaniç (Duman içinde) eşşiz doğa ve Osmanlı'nın kök saldığı toprak

Domaniç İnegöl'den Tavşanlı'ya gidilen karayolu'nun hemen ortasında. Tepede yüksek bir yerde ama bence mutlaka görülmesi gereken biryer.
Özellikle Hayme Ana için yapılmış türbe ve Osmanlı'nın bölgedeki geçmişini anlamak ve görmek için birebir.








Bölgede çok güzel alabalık tesisleri de mevcut. Ilıcaksu Mahallesi Çukurca Beldesi'nde Aydeniz Alabalık Lokantasında misafir olduk. Şimdiye kadar yediğim en güzel alabalıktı diyebilirim. Özellikle kılçık ile uğraşmak istemiyorsanız kaşarlı olandan isteyebilirsiniz.




15 Mayıs 2017 Pazartesi

Groningen / Hollanda

Simdilik iki defa Groningen'i gorme firsati bulabildim.
Hollanda'nın kuzeyindeki en buyuk sehir. Universite Hastanesi var ve genel anlamda universite sehri olmakla birlikte, dogalgaz kaynaklarinin cok buyuk olmasi ile de farkli bir ozelligi var. Son yillarda deprem/sarsinti sebepleri ile dogalzgaz cikarma miktarinin azaltilmasi kararinin bolge ve hatta Hollanda ekonomisini bile etkileyecegini dusunuyorlar.
Simdilik kisaca bir miktar resim paylasayim, belki motive olursam genis bir yazi/tanitim da olustururum.
Sehir Schiphol'e 2.30 saat tren yolculugunda. 22.5 Euro gibi bir ten fiyati vardi yanlis hatirlamiyorsam. Hollanda pahali bir ulke ama ben gezmesini sevdim. Ikili ulke iliskilerimiz keske bozulmasa.
Bu resimler ilk gidisim; 2013 yılından


 Buradan itibaren 2016 sonundaki gidişim.
Groningen Universitesi Tıp Fakültesinde bu gidişimde yeni nesil dizileme için bir çalıştaya katılmıştım.





 Son gun bilgisayar ile egitimin olduğu için bina içinde epey uzakta bir salona gitmiştik. Duvarlardaki kaplamaya ve ışıklandırmaya dikkat.
Balık servisinde diğer üç garnitür kasesi kendinden servis ediliyor. Tabaktaki limon sıkacağından ben Türkiye'deki gittiğim lokantalarda rastlamadım. Gücümün yetmediği lüks mekanlarda olabilir belki.
 Paranız varsa maddi olarak ulaşamayacağınız veya satın alamayacağınız şey yok:
Hollanda'dan market manzaraları:


 Dönüş yolu:
 Yanımızda iki katlı Airbus modelini gorme firsatim oldu, yüklenmeyi bekleyen metal kutuların bolluğuna dikkat.